Hozzávalók:
  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • csipetnyi szerecsendió
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 csokor medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • csipetnyi szerecsendió
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál olívaolaj

Medvehagymaleves

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Felforrósítom az olívaolajat egy fazékban, majd beleteszem az összevágott fokhagymát. Pár percig dinsztelem, majd hozzáteszem a vékony metéltre felvágott medvehagyma háromnegyed részét. Megsózom, megborsozom és megfűszerezem az őrölt szerecsendióval.

Pár perc után beleszórom a lisztet, átkeverem és másfél liternyi vízzel felöntöm. Leveskockát rakok bele és negyed órán keresztül főzöm, majd tejszínt keverek bele.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti