Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 3 dkg margarin
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 7 dl víz
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

A póréhagymát finomra szeleteljük. A burgonyát vágjuk kisebb darabokra. A medvehagymát csíkozzuk fel.

Egy edényben olvasszuk fel a margarint és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a finomra felszeletelt pórét, és pároljuk pár percig, hogy kissé összeessen. Ezután adjuk hozzá a medvehagymát, majd szórjuk meg a megadott fűszerekkel, és pároljuk tovább, hogy a medvehagyma is kicsit összeessen. Végül adjuk hozzá a burgonyát, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.

Amikor a burgonya megfőtt, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk ki. Tálaláskor a levest tálakba mertem, majd frissen kisült sajtos csigákkal kínáltam.

Neked ajánljuk