Medvehagyma krémleves snidlinges túrógombóccal

Medvehagyma krémleves snidlinges túrógombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 l alaplé (vagy azonos mennyiségű vízben feloldott leveskocka)
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 2 kisebb krumpli
  • őrölt fehérbors
  • 200 ml főzőtejszín
  • *
  • a túrógombóchoz:
  • 250 g túró
  • snidling
  • 1 tojás
  • 5 evőkanál búzadara
  • 1,5 l alaplé (vagy azonos mennyiségű vízben feloldott leveskocka)
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 2 kisebb krumpli
  • őrölt fehérbors
  • 200 ml főzőtejszín
  • 250 g túró
  • snidling
  • 1 db tojás
  • 5 evőkanál búzadara

Elkészítés:

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, belekeverjük a snidlinget és a búzadarát is és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.

Az alaplébe tesszük a tisztított, mosott, kockára vágott burgonyát és addig főzzük, amíg félig megpuhul. Sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a megmosott medvehagyma leveleket is, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

Turmixgépbe öntjük, pürésítjük. Visszaöntjük a főzőedénybe és a főzőtejszínt hozzákeverve összeforraljuk.

A túrós masszából kis gombócokat formálunk, forró, sós vízben puhára főzzük.

A krémlevest a túrógombóccal és ízlés szerint pirított szalonnával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Koleszár Viktória küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti