Elkészítés:
A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, belekeverjük a snidlinget és a búzadarát is és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Az alaplébe tesszük a tisztított, mosott, kockára vágott burgonyát és addig főzzük, amíg félig megpuhul. Sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a megmosott medvehagyma leveleket is, és addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
Turmixgépbe öntjük, pürésítjük. Visszaöntjük a főzőedénybe és a főzőtejszínt hozzákeverve összeforraljuk.
A túrós masszából kis gombócokat formálunk, forró, sós vízben puhára főzzük.
A krémlevest a túrógombóccal és ízlés szerint pirított szalonnával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Koleszár Viktória küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti