Hozzávalók:
  • 1 csokor medvehagyma levél
  • 3 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • kevés ételízesítő
  • kevés olaj
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1 csokor medvehagyma levél
  • 3 burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • kevés ételízesítő
  • kevés olaj
  • bors
  • őrölt szerecsendió

Medvehagyma-krémleves

Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A felkockázott hagymát megdinszteljük. A felaprított medvehagymaleveleket beletesszük és hagyjuk, hogy megfonnyadjon. Zúzott fokhagymát rakunk rá, átforgatjuk, majd levesszük a tűzről.

Főzni kezdjük a burgonyát az ételízesítővel és sóval. Miután megfőtt, hozzáadjuk a metélőhagymát és egybe lepépesítjük.

Visszarakjuk a tűzre, felöntjük vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel együtt a borsot és az őrölt szerencsendiót.

Miután összeforraltuk, tányérba szedjük, megszórjuk sajttal és pirított zsemlekockával tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti