Mediterrán sütőtök-tagine

Mediterrán sütőtök-tagine

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg konzerv vörösbab
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg kuszkusz
  • 3 cm gyömbér
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya
  • 55 dkg sütőtök felkockázva
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. őrölt római kömény
  • 1 tk. harissa
  • 1 ek. méz
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • olívaolaj

Elkészítés:

Felaprított hagymát, reszelt gyömbérrel párolok. Beledobom a kockázott sütőtököt és átforgatom a hagymában. A fűszerekkel ízesítem és hozzáadom az aszalt áfonyát, paradicsomszószt, harissát és 4 dl vizet. Fedő alatt puhulásig párolom.

A kuszkuszra forró vizet öntök, hogy ujjnyi magasan ellepje, utána sózom és fedő alatt hagyom hogy megdagadjon. Citromhéj és citromlé kerül bele.

A puhára főtt sütőtökhöz hozzárakom a babot és forralok rajta egyet. Aprított petrezselyemzölddel szórva és a kukszkusszal tálalom.

Neked ajánljuk