Mediterrán Risoni saláta

Mediterrán Risoni saláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g Risoni tészta
  • 250 g kis mozzarella golyók (elfelezve)
  • 12 db koktélparadicsom (elfelezve)
  • 16 db olajbogyó (felkarikázva)
  • 6 evőkanál kapribogyó (elfelezve)
  • 3 evőkanál bazsalikom (aprított)
  • 3 evőkanál petrezselyem (aprított)
  • az öntethez:
  • 80 ml olívaolaj
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só és bors
  • 200 g Risoni tészta
  • 250 g kis mozzarella golyók
  • 12 db koktélparadicsom
  • 16 db olajbogyó
  • 6 evőkanál kapribogyó
  • 3 evőkanál bazsalikom
  • 3 evőkanál petrezselyem
  • 80 ml olívaolaj
  • 3 evőkanál friss citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

Egy kis tálban összekeverjük az olívaolajat a citromlével és a felaprított fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk.

A risonit sós vízben kb. 8-10 perc alatt készre főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Egy közepes méretű salátás tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket, végezetül pedig meglocsoljuk az öntettel. Alaposan összeforgatjuk.

Pár órát hagyjuk pihenni, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Megjegyzés:

A receptet Jakabne Kóber Anita küldte be. Köszönjük!