Mediterrán pulykaszelet rukkolás salátával

Mediterrán pulykaszelet rukkolás salátával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 nagy golyó mozzarella sajt
  • 1 paradicsom
  • 4 levél bazsalikom
  • 2 evőkanál olaj
  • *
  • a salátához: 
  • 15 dkg rukkola
  • 1 fej fodros saláta 
  • 3 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg magozott olajbogyó
  • *
  • az öntethez: 
  • 8 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyem

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, és 4 nagy, vékony szeletre vágjuk. Ha szükséges, megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A mozzarellát lecsepegtetjük, 4 szeletre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. Minden húsra teszünk egy-egy szelet sajtot, paradicsomot. egy levél bazsalikomot, majd kettéhajtjuk a hússzeleteket. Olajjal megkenjük és forró serpenyőben vagy lapon megsütjük.

A salátákat megtisztítjuk, megmossuk és leszárítjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajbogyót félbe-, negyedbe vágjuk.

Az öntethez az olajat kikeverjük a mustárral, hozzáadjuk a borecet, sót, borsot, a fokhagymát és az összevágott hagymát meg az olajbogyót. Belekeverjük a petrezselymet, és a hűtőbe tesszük. Tálaláskor tányérra tesszük a salátát, meglocsoljuk az öntettel, és a sült hússzelettel kínáljuk.

Fotó: Recepttár.hu

Hasonló receptek