Mediterrán paradicsomos hal

Mediterrán paradicsomos hal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 10 dkg olajbogyó
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 6 ek. olívaolaj
  • 1 doboz darabolt paradicsom
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A halat leöblítem, az olajbogyókat felszeleteljük. A kakukkfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Az olajbogyót, a kakukkfüvet, a fokhagymát, a mandulát, a zsemlemorzsát és az olívaolajat összekeverjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsomot nagyobb tűzálló tálba vagy tepsibe öntjük, ráfektetjük a halat, erőteljesen sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk a citromlével. A morzsás keveréket szétosztjuk a halon, kissé rányomkodjuk, és a sütőben 20 percig sütjük.

Párolt rizzsel vagy kenyérrel kínáljuk.

Neked ajánljuk