Mediterrán grilltál

Mediterrán grilltál
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 db kacsamell
  • A páchoz:
  • olívaolaj
  • reszelt fokhagyma
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • durvára darált borskeverék
  • Valamint:
  • 2 db cukkini
  • 2 db padlizsán
  • A salátához:
  • 2 db kígyóuborka
  • 4 dl joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom leve
  • kapor
  • cukor
  • őrölt fehérbors
  • 4 db kacsamell
  • olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • durvára darált borskeverék
  • 2 db cukkini
  • 2 db padlizsán
  • 2 db kígyóuborka
  • 4 dl joghurt
  • 1 db citrom
  • kapor
  • cukor
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A pác alapanyagait kikeverjük ízlés szerint, hogy bő adag legyen.

A hússzeleteket (zsíros részeit beirdaljuk) ebben pácoljuk egy éjszakát, lefedve, hűtőben.

A zöldségeket felkarikázzuk, besózzuk és hűtőbe rakjuk.

A grillt vékonyan olajozzuk és pár percet sütjük, mindkét oldalát, végül megsózzuk.

A zöldségeket is megforgatjuk a pácban és szintén kisütjük.

A salátához a hámozott uborkát lereszeljük és ízesítjük sóval, reszelt fokhagymával, aprított kaporral.

20 perc után kinyomkodjuk és joghurttal, cukorral, borssal, citromlével keverjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti