Mediterrán fasírt oregánós burgonyával

Mediterrán fasírt oregánós burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 kis zsömle
  • 500 g darált hús
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • bors
  • paprika

a töltelékhez:

  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1 üveg olajbogyó, kimagozva, karikára vágva
  • 1 csomag fetasajt
  • 150 g nyers sonka
  • 800 g burgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt oregáno
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

A zsemlét beáztatjuk. Közben a húst, az apróra vágott hagymát, tojást és parmezán összekeverjük. A zsömlét kinyomkodjuk és a húskeverékhez adjuk. Sóval, borssal és a paprikával fűszerezzük.

A töltelékhez az aprított paprikát, az olívabogyót és a fetasajtot összekeverjük.

A darált húst 2 réteg folpack réteg között 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és bekenjük a fetasajtos keverékkel. A széleken 2 cm-t kihagyunk. A folpack segítségével óvatosan föltekerjük, a tetejét-alját kissé összenyomjuk.

A krumplit megmossuk, meghámozzuk és 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Egy tepsit olívaolajjal kikenünk, közepére helyezzük a hústekercset. Körberakjuk a krumplival, sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük. Fóliával lefedjük.

220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig fólia alatt, majd anélkül további 20 percig sütjük. Salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk