Mediterrán csirkecomb

Mediterrán csirkecomb

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 8 alsó csirkecomb
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 3 fej mogyoróhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 2 citrom
  • 3 evőkanál olaj
  • 10 dkg magozott zöld olajbogyó
  • 10 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 2 babérlevél

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a kakukkfűvel. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikákat és a citromot megmossuk, vékony csíkokra, illetve karikákra vágjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a csirkecombok mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk benne. Olajjal kikenünk egy sütőtálat, beletesszük a paprikát, a mogyoróhagymát és az olajbogyókat meg a babérlevelet. Ráhelyezzük a combokat. melléjük pedig a citromkarikákat. Meglocsoljuk a serpenyőben visszamaradt olajjal, és a sütőben 35 percig sütjük. Időnként megforgatjuk, hogy tökéletesen átsüljenek a húsok.

Hasonló receptek