Mázas csirkemell uborkás üvegtésztával

Mázas csirkemell uborkás üvegtésztával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg üvegtészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 kígyóuborka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pirított szezámmag
  • *

a páchoz:

  • 80 dkg csirkemell
  • 10 dkg üvegtészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 1 kígyóuborka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pirított szezámmag
  • *
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 grépfrút
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, 1cm vastag szeletekre vágjuk. A páchoz a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A grépfrútot megmossuk, héját lereszeljük, felének kicsavarjuk a levét. Kis tálban összekeverjük a fokhagymát, a grépfrút héját és levét, az olajat, a mézet, csipetnyi sót és borsot. Beleforgatjuk a húst és 1 órát benne hagyjuk

Az üvegtésztát forró vízben kb. 10 percig áztatjuk, amíg megpuhul. Közben a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, összekeverjük a szójaszósszal és a fehérborecettel. Az uborkát megmossuk, hosszú csíkokra vágjuk. A tésztát leszűrjük, majd összekeverjük az uborkával és a szójás páccal. Alaposan átforgatjuk, majd a hűtőben 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A grillserpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, közben kenegetjük a páccal. Kis fazékban a maradék mázat körülbelül 1 percig forraljuk, majd a hús mellé tálaljuk. Pirított szezámmaggal és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Ázsiai ízekkel ajánlunk egy tökéletes ebédet.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk