Mátrai rakott kelkáposzta

Mátrai rakott kelkáposzta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 25 dkg füstölt, főtt tarja
  • 25 dkg főtt sonka
  • 15-20 dkg vékonyra szeletelt erdélyi szalonna
  • 20 dkg rizs
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 15-20 dkg reszelt trappista sajt
  • bors
  • köménymag
  • majoránna
  • kevés chilipaprika

Elkészítés:

Szétszedem a káposztát, levágom a vastagabb erezeteket, majd puhítom fél percen keresztül forró vízben.

Középméretű tepsiben szétterítem a felszeletelt szalonnát, majd betakarom a fele káposztalevéllel. A darált sonkát, a tarját és a főtt rizst ráborítom, majd a tojásos-fűszeres tejföl felével leöntöm. A megmaradt káposztát is ráterítem, majd jöhet a maradék tejföl.

Utolsó lépésként szórok rá sajtot, majd nagyjából háromnegyed órán át sütöm, míg pirulni kezd. Mikor kész, felkockázva tálalom.

Neked ajánljuk