Mátrai borzaska másképpen

Mátrai borzaska másképpen

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 2 db krumpli
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • étolaj
  • liszt

Elkészítés:

Átklopfolom a karajt, majd megsózom. Felvagdalom a fokhagymát, majd az egyik felét tejbe áztatom a hússal együtt. Minimum egy órán át, optimális esetben egy napig hagyom állni.

A sajtot lereszelem, tisztítom a krumplit, majd nagylyukú reszelővel reszelem.

Lecsepegtetem a húst, majd masszát keverek a tejből, tojásból, krumpliból, lisztből és borsból. Lisztet szórok a húsra, megforgatom a masszában, majd olajjal megsütöm.

A tejfölhöz keverem a megmaradt fokhagymát, és egy kis sót szórok rá. Tálaláskor rákenem a fokhagymás tejfölt a húsra, majd megszórom a sajttal.

Neked ajánljuk