Materai sült tőkehal

Materai sült tőkehal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 450 g tőkehalfilé
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 12 db koktél paradicsom
  • 8 db fekete olívabogyó (félbevágva)
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 3 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • só és bors ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 4 közepes méretű burgonya
  • 450 g tőkehalfilé
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 12 db koktél paradicsom
  • 8 db fekete olívabogyó (félbevágva)
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 3 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál bazsalikom
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A burgonyákat lemossuk és negyedekre vágjuk.

Egy közepes méretű tepsibe olívaolajat teszünk, majd belehelyezzük a burgonyákat, amiket sóval, borssal és kb. 2 teáskanálnyi oregánóval ízesítünk. Betesszük a forró sütőbe és 20 percig sütjük.

Eközben egy kis serpenyőben elkezdjük melegíteni az olívaolajat, majd beletesszük a felaprított fokhagymát. Amint aranybarnára pirult, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat is. Fedő alatt 2-3 percig hagyjuk párolódni, majd hozzáadju a félbevágott olajbogyókat, és a kapribogyót. Meghintjük a maradék oregánóval, a bazsalikommal, sóval és borssal. Alaposan összeforgatjuk, majd így főzzük kb. 2 percig.

0 perc elteltével kivesszük a burgonyát a sütőből. A hal mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd a burgonyára fektetjük. A halak tetejére rákanalazzuk a paradicsomos mártást, majd alufóliával lefedve újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe.

Az utolsó 5 percre levesszük róla az alufóliát.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!