Mascarponetorta

Mascarponetorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg darát dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kávé
  • 8 tojás
  • 13 dkg liszt
  • kávé

A töltelékhez:

  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál reszelt csoki
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 dl habtejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 5-6 evőkanál tej

Elkészítés:

Elkészítés:

Tészta:

Szétválaszjuk a tojásokat. A fehérjéket habbá verjük, majd hozzáadunk sót és 5 deka cukrot. Elkeverjük a tojássárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd beletesszük a citromhéjat és a kávét. Hozzárakjuk a diós lisztet és a habot. Beleöntjük a masszát kivajazott, kimorzsázott kerek tepsibe. Tegyük a sütőbe a legalsó rácsra, és süssük meg 170 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt! Ha kihűlt, borítsuk ki egy tányérra, és hagyjuk 1 napot pihenni!

Krém:

Összekeverjük a citromlevet a tejjel, a vaníliás cukrokkal és a csokival. A tortalapot elharmadoljuk. Az alsó részét meglocsoljuk kávéval, rákenjük a tortakrém 2/5-ét, majd rárakjuk a második lapot. A második lapra is ugyanannyi krémet teszünk, mint az elsőre, ezután rárakjuk a a felső lapot. A maradék krémmel bekenjük a tortát.

Neked ajánljuk