Mascarponés vaníliás cupcake

Mascarponés vaníliás cupcake
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 1 bögre nem puha vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre rétesliszt
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín felverve
  • tetszés szerinti ételfesték
  • 4 db tojás
  • 1 bögre nem puha vaj
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre rétesliszt
  • 1,5 bögre finomliszt
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • csipetnyi
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín felverve
  • ételfesték

Elkészítés:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ezután beleöntjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejjel felöntve homogén tésztává alakítjuk.

A kész tésztát a muffinsütőbe illesztett papírkapszlikba töltjük, vagy tepsiben szorosan elhelyezett hosszúkás muffin papírba töltjük és 180 fokon aranyszínűre sütjük.

A krémhez a pudingot tejjel, cukorral, vaníliával krémmé főzzük, hűtjük. Ha kihűlt, összekeverjük a mascarponéval, és a felvert tejszínnel.

Ha készen vagyunk a krémmel, három-, négyfelé vesszük, és különböző színekkel színezzük.

A cupcake tetejét tetszés szerin díszítjük. Én habzsákba raktam mindegyik színből egy keveset, és így díszítettem a tetejét, és saját készítésű csokidíszt tettük rá.

Megjegyzés:

A receptet Évi küldte be. Köszönjük!