Mascarponés tojáslikőrös torta

Mascarponés tojáslikőrös torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • ½
  • csomag sütőpor
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál víz
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tojáslikőr
  • 8 dkg cukor
  • 6 dl tejszín (Hulala)
  • 20 g zselatin
  • a tetejére:
  • 1 dl tojáslikőr
  • 1 kanál zselatin
  • 6 tojás
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 2 kanál olaj
  • 1 kanál víz
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl tojáslikőr
  • 8 dkg cukor
  • 6 dl tejszín (Hulala)
  • 20 g zselatin
  • 1 dl tojáslikőr
  • 1 kanál zselatin

Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vízzel és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan a fehérje habot is.

Egy sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent, liszttel meghintett 26 cm-es tortaformában megsütjük (tűpróba!).

A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mascarponét a likőrrel, cukorral simára keverjük, majd a melegített zselatint hozzáadjuk. A hulalát kemény habbá verjük, és a likőrös krémhez adjuk.

A piskótát két lapba vágjuk, megkenjük a krémmel, majd az oldalát is bevonjuk vele. A piskóta tetejére krémrózsákat nyomunk – szorosan egymás mellé, hogy ne folyjon le a likőr. A tetejére a melegített zselatint hozzáadjuk a likőrhöz, és a piskóta tetejére öntjük.

Én most pirított mandula forgáccsal díszítettem az oldalát.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!