Mascarponés-tejfölös pite

Mascarponés-tejfölös pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 7 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • a töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg cseresznye (befőttből is jó)
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 7 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 5 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl
  • 50 dkg cseresznye (befőttből is jó)

Elkészítés:

A lisztet sütőporral elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól összedolgozzuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.

A krémhez a tejet, cukrot, pudingport összefőzzük, majd hűlni hagyjuk. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt, mascarponét és a citrom kifacsart levét.

A tésztát kettévesszük, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe nyújtjuk az egyik felét.

A krémet rásimítjuk a tésztára, megszórjuk magozott cseresznyével, rátesszük a tészta másik feléből nyújtott lapot, megszurkáljuk villával, és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!