Mascarponés sajttorta

Mascarponés sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 230 g darált mandula
  • 230 g darált zabkeksz
  • 200 g olvasztott vaj
  • 500 g original Philadelphia krémsajt
  • 500 g mascarpone
  • 1 és 1/3 csésze cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1,5 teáskanál vanília aroma
  • 4 tojás
  • 230 g darált mandula
  • 230 g darált zabkeksz
  • 200 g olvasztott vaj
  • 500 g original Philadelphia krémsajt
  • 500 g mascarpone
  • 4/3 csésze cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1,5 teáskanál vanília aroma
  • 4 tojás

Elkészítés:

Először a sütőpapírból kivágjuk a formákat. Először a tortaforma aljának megfelelő nagyságú kört készítünk (23 cm), majd a tortaforma oldalához egy 10 x 76 cm-es csíkot vágunk. Készítünk két darab 5x76 cm hosszú csíkot is.

A sütőpapírokat vajjal átkenjük és a formába helyezzük. A mandulát a keksszel és a vajjal összekeverjük, majd a tortaformába nyomkodjuk. Szépen egyenletesen elsimítjuk, úgy, hogy egy kis peremet is kell kapnunk. A 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük és hagyjuk kihűlni.

A mascarponét és a krémsajtot kb. 5 percig közepes sebességgel keverjük, hogy krémes és sima állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot és a lisztet. Alacsony sebességgel 1-2 percig keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és a vanília aromát is. Végezetül egyesével hozzákeverjük a tojásokat is. (Fontos, hogy csak akkor adom hozzá a következő tojást, ha már szépen elvegyült az előző.) A légbuborékok eltávolítása végett a tálat néhányszor a munkapulthoz ütögetjük, majd a masszát egyenletesen ráöntjük a kekszmorzsára. A tortát egy magas falú tepsibe tesszük, majd felöntjük forró vízzel. A víznek a tortaforma feléig kell érnie, de oda kell figyelnünk, hogy a tortát ne érje a víz.

A sajttortát kb. 80-100 percig sütjük, vagy addig amíg már csak a közepe remeg egy kicsit. Ezt követően a sütőt kikapcsoljuk, majd hagyjuk, hogy a sajttorta minimum 1 órán keresztül ott hűljön ki.

Egy éjszakára lefedve a hűtőszekrénybe tesszük, majd óvatosan eltávolítjuk a tortaformából. Különböző gyümölcsökkel vagy porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné K. Anita küldte be. Köszönjük!