Mascarponés (olasz) almás piskóta

Mascarponés (olasz) almás piskóta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 24 cm-es formához:
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 16 g sütőpor
  • pici só
  • 4 db nagyobb alma
  • kevés fahéjas cukor
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg mascarpone
  • 16 g sütőpor
  • pici
  • 4 db nagyobb alma
  • kevés fahéjas cukor

Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a mascarponét, és simára keverjük.

A sütőporos lisztet már csak fakanállal óvatosan keverjük hozzá, majd beleforgatjuk a két darab megpucolt, apró kockára vágott almát, és kevés fahéjas cukrot. Tortaformába töltjük, a másik két darab megpucolt almával – amit szeletekre vágtunk –, kőrben kirakjuk a massza tetejét (egymást picit fedjék). Az almaszeleteket vékonyan megszórjuk kristálycukorral.

180 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 45-50 perc). A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva a tetejét, szeletekre vágjuk.

Nagyon finom szaftos, különleges ízű piskóta.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!