Mascarponés-meggyes szelet

Mascarponés-meggyes szelet

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg szögletes vajas keksz
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1/2 csomag étkezési zselatin
  • 25 dkg mascarpone sajtkrém
  • 1/2 üveg magozott meggybefőtt
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Elkészítés: A pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd tűz felett besűrűsítjük. A tűzről levéve belekavarjuk a zselatint, és alufóliával letakarva megvárjuk, amíg kihűl (időközönként megkevergetjük). Amikor kihűlt, beletesszük a mascarponét és a meggyet, majd jól összekeverjük a krémet.

Egy tálba egymás mellé helyezzük a vajas kekszeket, rákenjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére kenjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, és a tejszínhabra csurgatjuk.

Hűtőbe tesszük néhány órára, amíg a keksz megpuhul, majd szeletelve tálaljuk.

Neked ajánljuk