Mascarponés márványkuglóf

Mascarponés márványkuglóf
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 200 g cukor
  • 115 g mascarpone
  • 55 g vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 220 g liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1,5 evőkanál kakaó
  • 250 ml tej
  • a csokimázhoz:
  • 225 ml sűrített tej
  • 85 g étcsokoládé
  • 3 db tojás
  • 200 g cukor
  • 115 g mascarpone
  • 55 g vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 220 g liszt
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1,5 evőkanál kakaó
  • 250 ml tej
  • 225 ml sűrített tej
  • 85 g étcsokoládé

Elkészítés:

Egy robotgép segítségével krémes állagúra keverjük a tojásokat a cukorral. A keverésnek kb. 5 percig kell tartania. Majd hozzáadjuk a mascarponét, amivel jól elvegyítjük. Ezt követően hozzákeverjük a kihűlt olvasztott vajat és a vanília aromát is.

Egy másik tálban összekeverem a lisztet a sütőport és a sót. A száraz hozzávalókat a tejjel felváltva a nedves hozzávalókhoz keverjük. Az így kapott tészta 1/3-át egy újabb tálba tesszük és kakaóval összekeverjük.

A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük, majd felváltva belekanalazzuk a barna és a sárga tésztát is. A második rétegnél ellentétesen tesszük egymásra a tésztákat, majd egy kés segítségével kicsit összekeverjük.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a kuglófot, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.

A csokit a sűrített tejjel felolvasztjuk, majd kicsit hűlni hagyjuk és a kuglóf tetejére csurgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!