Mascarponés málnatorta

Mascarponés málnatorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 45 dkg málna
  • 5 kanál cukor
  • 4,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál olaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 málna vagy eper ízű főzős pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag tortazselé (piros)
  • pici só

Elkészítés:

Elsőként készítsük el a krémet. Főzzük meg a pudingot (csak 4,5 deci tejjel), majd a málna felét keverjük hozzá. Mikor elkészült, hűtsük le, majd keverjük el benne a mascarponét, négy percig géppel simára keverve.

Három tojásból készítsünk piskótát, majd töltsük kapcsos tortaformába. Hagyjuk hűlni, majd pakoljuk rá a krémet, díszítsük málnaszemekkel és vonjunk rá zselatint. Hagyjuk dermedni három órán át, majd szeleteljük és tálaljuk.

Neked ajánljuk