Mascarponés kosárka

Mascarponés kosárka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • a tésztához:
  • 300 g liszt
  • 200 g kockákra vágott hideg vaj
  • 100 g porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • *
  • a krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 250 g porcukor
  • *
  • az olvasztott csokoládéhoz:
  • 50 g tejcsokoládé
  • 1,5 evőkanál olaj

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd jöhetnek hozzá a cukrok és a tojások, majd az egészből tésztát gyúrunk, amit folpackba csomagolva fél órára hűtőbe teszünk.

A kihűlt tésztát rétes liszttel szórt felületen kinyújtjuk, köröket szaggatunk, amiket a formákba töltünk, 180 ºC fokra előmelegített sütőben megsütjük, amíg pirulni kezd.

A krémhez a mascarponét a cukorral jól kikeverjük, habzsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a már kihűlt kosarakat. Olvasztott csokival díszítjük, amihez a csokoládét az olajjal mikróban megolvasztjuk.

A receptet Fehér Dorottya küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk