Mascarponés-joghurtos pohárkrém

Mascarponés-joghurtos pohárkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 5 dl natúr joghurt
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • friss, konzerv vagy fagyasztott gyümölcs tetszés szerint
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés:

Elkészítés: A tejszínt egy kevés cukorral kemény habbá verjük, félretesszük.

A mascarpone sajtot a natúr joghurttal elkeverjük, belereszeljük a citrom héját, és beletesszük a fél citrom levét. Ízlés szerint adunk hozzá porcukrot vagy édesítőszert, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal.

A gyümölcsöt - jelen esetben őszibarackot - kockákra vágjuk. Egy üvegpohár, vagy kehely aljára teszünk 1-2 kanál krémet, majd egy réteg gyümölcsöt, és ezt ismételjük.

1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, és utána fogyaszthatjuk.

Neked ajánljuk