Mascarponés grillázs golyó

Mascarponés grillázs golyó

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg dió
  • 3-4 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • darált háztartási keksz

Elkészítés:

A diót és a kristálycukrot állandó kevergetés mellett kis lángon megkaramellizáljuk (vigyázzunk, nehogy a cukor megégjen, mert akkor keserű lesz).

Egy fém tálcát (vagy tepsit) megkenünk vajjal, majd ráöntjük az elkészült diós-karamellt. Ezután teljesen kihűtjük, majd kisebb darabokra tördeljük, és diódarálón ledaráljuk. A ledarált grillázsból pár kanállal félreteszünk az elkészült golyók beleforgatásához. A maradék grillázst alaposan összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti porcukorral.

Ezután apránként annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy egy könnyen formázható, de már nem ragadós masszát kapjunk.

Megformázás előtt a hűtőbe tesszük, hogy kellően lehűljön, és könnyebben tudjunk a masszával dolgozni.

Benedvesítjük a kezünket, majd a masszából diónyi golyókat formázunk. Ezután belehempergetjük a félretett darált grillázsba, majd egymás mellé helyezzük egy tálcára, majd tálalásig visszatesszük a hűtőbe. Közvetlenül tálalás előtt vesszük csak ki a hűtőből a golyókat.

Neked ajánljuk