Mascarponés-epres pohárkrém

Mascarponés-epres pohárkrém

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A mascarponét 5 dkg porcukorral összekeverjük, majd hozzákeverjük a megolvasztott csokit és a kemény habbá felvert tejszínt.

A jól megmosott, kicsumázott epernek a felét 5 dkg porcukorral botmixerrel összeturmixoljuk (vagy villával jól szétnyomkodjuk), a megmaradt epret feldaraboljuk.

A poharakba rétegezve belekanalazgatjuk a mascarponés krémet, az epermasszát és a feldarabolt epret. Díszítésként tehetünk a tetejére egy egész eperdarabot vagy fehér csoki darabkát vagy akár mentalevelet is.

Hűtőbe rakjuk, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Neked ajánljuk