Mascarponés cseresznyetorta sütés nélkül

Mascarponés cseresznyetorta sütés nélkül

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 70 dkg cseresznye
  • 2-3 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a babapiskótás alaphoz:

  • 28 db babapiskóta
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 15 dkg margarin
  • 2-3 evőkanál tej

a mascarpone krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor porcukor (ízlés szerint)
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A cseresznyét kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ezután megszórjuk 2-3 evőkanál barna cukorral, és egy csomag vaníliás cukorral. Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten sütjük 15-20 percig, majd teljesen kihűtjük. (Figyeljünk, nehogy megégjen sütés közben, lehet rövidebb idő is elegendő a sütéshez.)

A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáreszeljük a citrom héját. A margarint felolvasztjuk, majd hozzáöntjük az összemorzsolt piskótához. Ezután összekeverjük, közben apránként hozzáadjuk a tejet, de figyeljünk arra, nehogy nagyon lágy masszát kapjunk.

Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibéleljünk úgy, hogy a szélét is befedje. Ezután beleöntjük, majd tenyérrel belenyomkodjuk, lapogatjuk a margarinos babapiskótát, úgy, hogy 2-3 cm magas pereme legyen. Ezután a hűtőbe tesszük legalább fél órára, hogy megdermedjen.

A mascarponét elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

A tortaformát a hűtőből kivesszük, majd a piskótáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt. Ezután egy tálcára tesszük, majd egyenletesen belekanalazzuk a mascarpone krémet. Ezután a krémre rárakjuk az előzőleg megsütött, majd kihűtött cseresznyét.

Végül ízlés szerint rácsorgatunk olvasztott csokoládét, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk