Mascarpone tekercs

Mascarpone tekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 26 dkg étcsokoládé
  • 7 tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 85 ml erős feketekávé
  • 3 evőkanál liszt
  • A mascarponés töltelékhez:
  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg csokoládés mogyorókrém
  • 3 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál rum
  • 26 dkg étcsokoládé
  • 7 db tojás
  • 14 dkg porcukor
  • 85 ml erős feketekávé
  • 3 ek. liszt
  • 50 dkg mascarpone sajt
  • 15 dkg csokoládés mogyorókrém
  • 3 ek. porcukor
  • 3 ek. rum

Elkészítés:

A sütőt légkeveréses üzemmódban 175 fokra előmelegítjük.

A csokoládét és a kávét gőz felett simára keverjül, majd félrerakjuk hűlni. A tojássárgát habosra keverjük, közben lassan hozzáadagoljuk a porcukrot is. Belekeverjük a csokimasszát, a lisztet és a kemény habbá felvert fehérjét.

Vajjal kikent, lisztezett tepsiben 20 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a mascarponét elkeverjük a porcukorral és a rummal.

Ha a tészta megsült, porcukorral megszórjuk, megkenjük csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felével, óvatosan feltekerjük, végül a maradék töltelékkel is lekenjük.