Mascarpone krémmel töltött csokitorta

Mascarpone krémmel töltött csokitorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskóta hozzávalói:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • a mascarpone-krém hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés:

A 6 tojásból szokás módon csokis piskótát sütünk – 180 fokra előmelegített sütőben.

A mascarponét, a cukrot és a kakaóport gépi habverővel jól elkeverjük. (De akár villával is lehet.) Külön egy magasabb falú tálban felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, és kicsit még azzal is tovább verjük, majd a mascarponés-kakaóporos krémet és a tejszínt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény lesz, és nem marad benne fehér tejszín, tehát egynemű csokikrém lesz.

Ezután a megtöltött tortát legalább egy órára hűtőbe rakjuk, majd lehet akár marcipánnal, vagy bármivel díszíteni.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti