Márványtorta

Márványtorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 10 dkg ribizlilekvár
  • a formához:
  • vaj
  • kókuszreszelék
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 10 dkg ribizlilekvár
  • vaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a puha vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

Ezután elfelezzük a tésztát, az egyik felébe belekeverjük a kókuszreszeléket, a másik felébe pedig a ribizlilekvárt.

Végül egy kerek kapcsos 20 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, beszórjuk kókuszreszelékkel és kanalanként váltakozva beleszedjük a kétfajta tésztát. A sütőben, kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Ha elkészült rácsra borítva kihűtjük, és cikkekre vágva tálaljuk. Ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral és ribizlivel díszíthetjük.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti