Márványos túrószelet

 Márványos túrószelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 12 szelethez:
  • a tésztához:
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg holland kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • *
  • a krémhez:
  • 25 dkg krémsajt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl áfonyalekvár
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 4 dkg holland kakaópor
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg krémsajt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl áfonyalekvár

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tésztához a tojást a vajjal, a cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is.

Kibélelünk sütőpapírral egy kb. 15x20 cm-es tepsit, belesimítjuk a tésztát, és az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

A krémsajtot összekeverjük a tojással, a cukorral, és a tésztára öntjük.

A lekvárt 1-2 evőkanál vízzel felmelegítjük (nem forraljuk!), és kanállal pöttyöket rakunk belőle a sütemény tetejére. Pálcika segítségével elkeverjük a szószt a krémben (ettől lesz márványos), és a sütőben 25 perc alatt készre sütjük, majd kihűlni hagyjuk.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti