Elkészítés:
A sütőtököt feldaraboljuk, a magot kanállal kiszedjük, majd felszeleteljük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha megpuhult, a sütőből kivesszük és megpucoljuk, botmixerrel összepépesítjük. Hozzáadjuk az édesítőt, a fahéjat, a tojásokat, a vanília kikapart belsejét.
A túrós réteghez a túrót villával megnyomkodjuk, joghurttal kicsit fellazítjuk, majd hozzákeverjük a tojásokat, az édesítőt, a pudingport. (Gépi habverővel krémesebbre dolgozhatjuk a masszát.) A túrós részt a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy piteformába egyengetjük. Ráöntjük a sütőtökös keveréket, és villával összekeverjük a kétféle réteget. Sütőbe tesszük, és 170 fokon kb. 35-40 percig sütjük (tűpróba!).
Megjegyzés:
A recepet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!