Márványos Rózsi szelet

Márványos Rózsi szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 1 dl víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál baracklekvár
  • 1 dl víz
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével robotgéppel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (23×34 cm) simítjuk a tészta 2/3 részét, a maradékhoz keverjük a kakaóport. Az így kapott kakaós tésztát a tepsiben lévőre csurgatjuk, majd egy villával megcifrázzuk.

180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). Amikor kihűlt, porcukorral meghintjük és tetszőleges szeletekre vágjuk.

Bevonhatjuk csokoládéval is.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!