Márványos meggyes szelet

Márványos meggyes szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 db tojás
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 2 csepp vaníliakivonat
  • 7 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál kakaó
  • meggybefőtt
  • 5 dkg olvasztott Rama margarin
  • *

a díszítéshez:

  • 6 db tojás
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 2 csepp vaníliakivonat
  • 7 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 evőkanál kakaó
  • meggybefőtt
  • 5 dkg olvasztott Rama margarin
  • *
  • 1 csomag csokis tortabevonó fehér csokis

Elkészítés:

A tojásokat kihabosítjuk a hozzáadott cukorral, vaníliakivonattal, egy csipetnyi sóval és az olvasztott margarinnal. Utána hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és egy spatulával eldolgozzuk.

A tésztát megfelezzük és külön keverőtálba helyezzük. Az egyik félhez hozzáadunk egy evőkanál kakaóport és elkeverjük. A sima tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére rákanalazzuk a kakaós masszát. Egy villa segítségével márványszerű mintát képezünk a két masszából. A tetejét megszórjuk meggyszemekkel és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba)

Miután kihűlt a piskóta, a tetejét csokis tortabevonóval leöntjük. Olvasztott fehércsokival egy kiskanál segítségével csíkokat húzunk a tortabevonó tetejére

Hasonló receptek