Márványos-krémsajtos brownie

Márványos-krémsajtos brownie

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a csokis réteghez:

  • 270 g étcsokoládé (Tibi)
  • 25 dkg Rama margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet só

a krémsajthoz:

  • 500 g krémsajt (mascarpone)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 kávéskanál vanília aroma

(tepsi mérete: 20x36 cm)

Elkészítés:

Vízgőz felett felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét a margarinnal. Ha egybe olvadtak, a tűzről levesszük és hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük a mascarponés krémet: a mascarponét a cukorral, a két egész tojással és a vanília aromával jól kikeverjük.

A már kihűlt(!) margarinos csokoládéba belekeverjük a 20 dkg cukrot és a négy egész tojást, majd beleszitáljuk a sóval elkevert lisztet és szép simára keverjük.

A csokis massza kb. kétharmad részét sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Szép egyenletesen elsimítjuk, majd rákanalazgatjuk a mascarponés masszát, erre pedig rákanalazgatjuk a maradék csokis masszát. Egy villa segítségével a felső réteget márványosra kevergetjük. (Figyeljünk oda, hogy tényleg csak a felső réteget márványozzuk)

170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (Nem szabad túl sütni, ez azt jelenti, hogy a belsejének egy kicsit lágynak kell maradnia, hogy a fogpiszkálóhoz ragadjon a tészta, és ahogy hűl, úgy fog szilárdulni).

A kihűlt browniet egyforma kockákra felvágjuk, és máris fogyaszthatjuk.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk