Márványos kockák szőlővel

Márványos kockák szőlővel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg szőlő (vegyes színű)
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • kb. 1 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • a tálaláshoz:
  • vaníliás porcukor
  • 30 dkg szőlő (vegyes színű)
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • vaníliás porcukor

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A szőlőket leszemezzük, megmossuk, lecsepegtetjük.

A tojásokat a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és annyi tejet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Elfelezzük, a massza egyik részbe belekeverjük a kakaóport.

A tepsibe beleszedjük a fehér tésztát, elsimítjuk. A kakaós tésztából, evőkanállal, több halmot teszünk rá. Kicsit elsimítjuk, kirakjuk a tetejét a szőlőszemekkel. Ízlés szerint megszórhatjuk csokoládéforgáccsal is, hogy sülés közben ráolvadjon. A sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, rácsra téve hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, éles késsel nagyobb darabokra vágjuk, és megszórjuk vaníliás porcukorral.

Ha a sárga és a kakaós masszát nem keverjük össze, szép márványos lesz a sütemény, érdemes villával sütés előtt belehúzni néhányszor.

Megjegyzés:

Recept: Liptai Zoltán. Fotó: Balogh Tamás

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti