Márványos kakaós

Márványos kakaós

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 tasak sütőpor
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg apróra vágott csokoládé
  • 5 dkg mazsola
  • 4 tk. kakaópor
  • reszelt citromhéj
  • csipet fahéj
  • csipet só

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1,5 ek. étolaj

Elkészítés:

Kikeverem a margarint, porcukrot, tojássárgát, fahéjat, reszelt citromhéjat, kakaót.

Hozzáadom a darált diót, mazsolát és sütőporos lisztet, csipet sót, majd összedolgozom az egészet.

Felvert fehérjehabot forgatok a masszába és egy tepsibe simítva megsütöm, 180 fokon.

A meghűlt piskótát 1 ek. étolajjal, gőz felett olvasztott étcsokival vonom be, utána 1 tk. olajjal olvasztott fehércsokival csurgatom, hogy márványos mintázatot adjon.

Neked ajánljuk