Márványos kakaós kevert

Márványos kakaós kevert
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 36 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 36 dkg finomliszt
  • 8 g sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • a tálaláshoz:
  • porcukor
  • (a tepsi 24×39 cm-es)
  • 6 db tojás
  • 36 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 36 dkg finomliszt
  • 8 g sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal, vajjal krémesre keverjük kb. 8 perc alatt. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a tészta 2/3 részét. A maradék tésztához keverjük a kakaóport, és 1-2 dl tejjel hígítjuk. A tésztára csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval össze-vissza mintákat húzunk bele.

190 fokra melegített sütőben 28 perc alatt (tűpróba) megsütjük.

Langyosra hűtve porcukorral meghintjük és felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!