Márványos epres szelet

Márványos epres szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 300 g vaj/margarin
  • 250 g cukor
  • 450 g átszitált liszt
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl + 3 evőkanál tej
  • 2 dkg kakaópor

a krémhez:

  • 600 ml tej
  • 2 csomag eper ízű pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 150 g eper ízű csokoládé
  • 250 g vaj/margarin

a tetejére:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 250 g eper

Elkészítés:

Először a krémhez a pudingot készítjük el: a tejet a pudingporral, cukorral sűrűre főzzük, a tűzről levéve felolvasztjuk benne a csokoládét. Folpackkal lefedve félretesszük hűlni.

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat (vagy margarint) habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az átszitált sütőporral elegyített lisztet felváltva az 1,5 dl tejjel a tojásos masszához adagoljuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a 3 evőkanál tejet.

Egy 20×30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk. A világos masszát a tepsibe öntjük, és egyenletesen elsimítjuk. A kakaós részt elosztjuk rajta, és egy spatulával óvatosan elsimítjuk.

Az epret megtisztítjuk, a szemeket hosszában kettévágjuk, és enyhén a kakaós masszába nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. (Tűpróba!)

Ha megsült picit hűlni hagyjuk, utána a tepsiből kiborítjuk, visszafordítjuk és sütőrácson teljesen kihűtjük. A krémhez a vajat kihabosítjuk és összekeverjük a kihűlt pudinggal. A krémet a sütemény tetején elkenjük, majd egy fél órára betesszük a hűtőbe.

A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és a krémen egyenletesen elsimítjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd tetszőlegesen felszeletelve kínáljuk.

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk