Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb őzgerincformát (40 cm hosszú) vékonyan kikenünk olajjal. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük és meghintjük sóval. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a petrezselyemmel és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a húst, majd a reszelt sajtból 10 dkg-ot.
A formát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy az őzgerinc mindkét oldalán túllógjanak, és egy picit fedjék egymást. Belekanalazzuk a tejfölös csirkét. Ráhajtjuk a túllógó szalonnákat, sőt teljesen befedjük a kimaradt rész a maradék szalonnacsíkokkal.
A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A formát alufóliával lefedjük, és a sütőben 20 percet sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát és további 20 percig pirítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk egy tepsire. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és még 20 percet sütjük.
A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. A spenótot megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, rádobjuk a spenótot, hagyjuk összeesni. Felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A krumplit leszűrjük, a spenóthoz keverjük. A húst felszeleteljük, a spenóttal körítve tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 580 kcal
Tipp:
A húst tálalhatjuk hidegen is. Kitűnő szendvicsre, hidegtálakra. Salátákkal is nagyon finom. Igazi vendégváró fogás!
Megjegyzés:
Fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti