Márványcsirke

Márványcsirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 20 szelethez:
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 4 ek. tejföl
  • 3 nagy tojás
  • 3 púpos ek. liszt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 25 dkg bacon
  • *
  • a körethez:
  • 4 db krumpli
  • 50 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 nagy tojás
  • 3 púpos ek. liszt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 25 dkg bacon
  • 4 db krumpli
  • 50 dkg spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük, egy nagyobb őzgerincformát (40 cm hosszú) vékonyan kikenünk olajjal. A csirkemellfilét megmossuk, apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük és meghintjük sóval. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.

A tejfölt simára keverjük a tojásokkal, a liszttel, a petrezselyemmel és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a húst, majd a reszelt sajtból 10 dkg-ot.

A formát kibéleljük a szalonnával úgy, hogy az őzgerinc mindkét oldalán túllógjanak, és egy picit fedjék egymást. Belekanalazzuk a tejfölös csirkét. Ráhajtjuk a túllógó szalonnákat, sőt teljesen befedjük a kimaradt rész a maradék szalonnacsíkokkal.

A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A formát alufóliával lefedjük, és a sütőben 20 percet sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát és további 20 percig pirítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk egy tepsire. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és még 20 percet sütjük.

A körethez a krumplit meghámozzuk, megmossuk, kis kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük. A spenótot megtisztítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, rádobjuk a spenótot, hagyjuk összeesni. Felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk. A krumplit leszűrjük, a spenóthoz keverjük. A húst felszeleteljük, a spenóttal körítve tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 580 kcal


Tipp:
A húst tálalhatjuk hidegen is. Kitűnő szendvicsre, hidegtálakra. Salátákkal is nagyon finom. Igazi vendégváró fogás!


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti