Marlenka gluténmentesen

Marlenka gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 40 dkg rizsliszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg Nyírfa porcukor
  • a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg Nyírfaporcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • a tetejére:
  • cukrozatlan kakaópor
  • 2 db tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 40 dkg rizsliszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg Nyírfa porcukor
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 20 dkg Nyírfaporcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 egyforma részre osztjuk. Ezekből egyenként lapokat nyújtunk, amit sütőpapírral bélelt sütőlapon 80 fokra előmelegített sütőben egyenként kb. 8 perc alatt megsütünk (tűpróba). Ezután hagyjuk a lapokat teljesen kihűlni.

Fél liter tejet felforralunk, a maradék két dl tejjel a pudingokat kikeverjük, a felforrt tejhez adjuk és besűrítjük. A nyírfaporcukrot és margarint robotgép segítségével kihabosítjuk, a kihűlt pudinggal összekeverjük, végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket is. Ezzel a krémmel megtöltjük a lapokat, és a tetejére is kenünk a krémből, majd kakaóport szitálunk rá.

Hűtőbe tesszük, csak másnap szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti