Marinka puncsszelet

Marinka puncsszelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 16 szelethez:

a tésztához:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 evkanál liszt
  • *

a krémhez:

  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál rum
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • *

a tetejére:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 evkanál liszt
  • *
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál rum
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • *
  • 10 dkg porcukor
  • 1 narancs kicsavart leve
  • 2 csepp piros ételfesték

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral és a citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a fehérjehabbal lazítjuk. A tepsiben elsimítjuk, kb. 20 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.

A krémhez a kihűlt piskóta szélét körben, 2 cm szélesen levágjuk, keverőtálba morzsoljuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a porcukrot, a kakaóport, a rumot, a baracklekvárt, és kézzel krémmé gyúrjuk.

A piskótát lapjával félbevágjuk, az alját sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe fektetjük, majd elsimítjuk rajta a krémet, és befedjük a piskóta tetejével, kicsit rányomjuk.

A porcukrot a narancslével és az ételfestékkel elkeverjük, a piskóta tetején evőkanállal elsimítjuk és hagyjuk megszáradni.

Óvatosan kiemeljük a tepsiből, vágódeszkára tesszük és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hasonló receptek