Marharolád nagyi konyhájából

Marharolád nagyi konyhájából
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 nagyobb szelet marhacomb
  • 5 vöröshagyma
  • 4 kisebb savanyú uborka
  • 200 g füstölt szalonna
  • 5 teáskanál mustár
  • kevés só
  • bors
  • paprika
  • 1 evőkanál olaj
  • fél teáskanál só
  • negyed teáskanál frissen őrölt bors
  • fél teáskanál csemegepaprika
  • 5 dl víz
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 150 ml víz
  • 4 db nagyobb szelet marhacomb
  • 5 db vöröshagyma
  • 4 kisebb savanyú uborka
  • 200 g füstölt szalonna
  • 5 teáskanál mustár
  • kevés
  • 1 evőkanál olaj
  • ½ teáskankál
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors
  • ½ teáskanál csemegepaprika
  • ½ l víz
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 150 ml víz
  • bors
  • paprika

Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk, finom kockákra vágjuk, az uborkát finom csíkokra, a szalonnát finom kockákra aprítjuk, majd mindezeket egy tálba helyezzük.

A húst megmossuk, szárazra töröljük, egy vágódeszkán enyhén megklopfoljuk és a mustárral (egyenként 1 evőkanál) megkenjük.

Az uborkát, szalonnát és a hagyma háromnegyedét roládonként elosztjuk, az oldalát „bevágjuk” és feltekerjük. Fogpiszkálóval vagy egy hosszú fonallal lezárjuk.

Egy fazékban olajat hevítünk, megsütjük benne hirtelen a roládokat, majd alufóliába tekerve serpenyőben, vagy sütőben kb. 30 perc alatt puhára sütjük, a maradék hagymát, uborkát, szalonnát kissé megpároljuk.

Sóval, borssal, mustárral és paprikáva ízesítjük, vízzel felöntjük, felfőzzük és kb 10 percig lassú tűzön tovább főzzük.

A roládokat egy tányérra helyezzük, a fonalat vagy fogpiszkálót eltávolítjuk.

Az étkezési keményítőt és a vizet elkeverjük, lassan a szószba keverjük amíg az egy szép konzisztenciát el nem ér, ha szükséges még ízesítjük.

Sósburgonya vagy vöröskáposzta illik hozzá, de természetesen más köretet is használhatunk, úgymint galuskát, gombóc vagy zöldségköret.