Marharagu petrezselymes gombóccal

Marharagu petrezselymes gombóccal

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 1 kg marhahús
  • 2 evőkanál liszt
  • 0,6 dl olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 5 dl marhahúsleves

A petrezselymes gombóchoz:

  • 15 dkg liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 dkg reszelt parmezán
  • 1/4 csésze petrezselyem
  • 5 dkg szárított paradicsom
  • 0,6 dl tej

Elkészítés:

Az olaj felét felmelegítem egy fazékban és adagonként aranybarnára sütöm benne a lisztben megforgatott, felkockázott húst.

A maradék sütőolajhoz hozzáöntöm a megmaradt olajat, rászórom a vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a vágott sárgarépát. Addig főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután felöntöm borral, és addig főzöm, amíg a lé nagy része elpárolog.

A marhahúst visszarakom a fazékba, hozzáadom a paradicsompürét és a levest, utána felforralom. Lefedve sütőbe teszem 105 percre.

Belemorzsolom a vajat a lisztbe. Hozzáadom a tojást, a sajtot, a petrezselyem zöldjét, az apróra vágott paradicsomot és annyi tejet, hogy könnyű, ragacsos tésztát kapjunk, felöntöm.

Kiveszem a sütőből a ragut, és gombócokat szaggatok a tetejére. Ezután a sütőbe visszatéve, fedő nélkül 20 percig sütöm tovább, míg a gombócok megpirulnak.

Neked ajánljuk