Marharagu cipóban

Marharagu cipóban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt rozmaring
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 3 szál sárgarépa
  • *
  • a tálaláshoz:
  • 4 nagyobb buci
  • petrezselyem
  • 1 kg marhahús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt rozmaring
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 3 szál sárgarépa
  • 4 nagyobb buci
  • petrezselyem

Elkészítés:

A marhahúst megtisztítjuk, felkockázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk.

Nagyobb lábosban felforrósítjuk az olajat, a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst, a fűszereket, megsózzuk, majd jól összeforgatjuk és hagyjuk, hogy a hús picit megpiruljon. Ekkor ráöntjük a vörösbort és lefedve, kis lángon 1,5 órán át (ha nem puhult meg, kicsit tovább) főzzük. Szükség esetén sózzuk. Ha a folyadék elpárologna, vízzel pótoljuk. Ez a hús víztartalmától is függ.

Közben a répát meghámozzuk és fél centis karikákra vágjuk. Amikor a marhahús már puha, a marhapörkölthöz adjuk. Öntünk hozzá 1-2 deci vizet és további 20 percig főzzük.

A tálaláshoz a bucik tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük, és ide töltjük a pörköltet. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti