Marhapörkölt petrezselymes nokedlivel

Marhapörkölt petrezselymes nokedlivel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 800 g marhalábszár
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csapott teáskanál só
  • víz
  • feketebors (őrölt)
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 egész tv-paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 800 g marhalábszár
  • 3 evőkanál sertészsír
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csapott teáskanál só
  • víz
  • feketebors (őrölt)
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 egész tv-paprika
  • 1 db nagyobb paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Az alapanyagokat előkészítjük. A vöröshagymát felaprítjuk, a húst pedig nagyjából 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel.

A lábasban a zsírt megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát és szép üvegesre pirítjuk. Ha üveges a hagyma, rádobjuk a húst, és megforgatjuk a hagymás zsíron, amíg mindenütt szépen kifehéredik. Ekkor megsózzuk, és a pirospaprikát is rászórjuk. Ezekkel is alaposan átforgatjuk. Ráöntünk 1-2 dl vizet és az összes fűszert.

Semmi más dolgunk nincs, mint kb. 3-4 óra alatt lassú tűzön puhára főzzük a húst. 10-15 percenként ellenőrizzük, hogy van-e rajta víz. Ha kezd elfőni róla, mindig ráöntünk 1-2 dl-t.

Ha vörösboros pörköltet szeretnénk készíteni, a feltöltéskor néha vörösbort használjunk. A lényeg, hogy ne égjen le, tudjon kis lében főni végig.

Amikor a hús megpuhult, rádobjuk a felaprított paprikát és paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymát. Tovább főzzük, amíg a zöldségek is puhára főnek benne. Ilyenkor már nagyon kell figyelni, le ne égjen a pörkölt. Gyakran öntsünk rá vizet és kevergessük néha.

Tálalhatjuk nokedlivel vagy simán csak friss házi kenyérrel.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti