Marhapörkölt bográcsban

Marhapörkölt bográcsban

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg marhacomb
  • fokhagyma
  • szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 3 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 0,8 kg gomba
  • 4 dl vörösbor
  • 2 babérlevél
  • kakukkfű
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

Szalonnát kicsit megpirítjuk a bográcsban, majd a vöröshagymát megdinszteljük rajta.

A bográcsot levesszük tűzről, hagyjuk hűlni, majd beleszórunk 2 kk. pirospaprikát. Beledobjuk a felkockázott húst, fehérre pirítjuk, majd felöntjük 3 dl borral, és annyi vízzel, amennyi épp ellepi.

Kockázzuk bele a bográcsba a paradicsomot, a sárgarépát, a fehérrépát és a paprikát.

Fűszerezzük borssal, Erős Pistával, sok kakukkfűvel, felaprított fokhagymával, illetve a babérlevéllel.

2 óra főzés után sózzuk meg, majd adjuk hozzá a felszelt gombát, és mégegyszer fűszerezzük. Az elfőtt levet pótoljuk borrral és vízzel. A legvégén zsírjára sütjük a pörköltet.

Hasonló receptek