Marhaleves tárkonyosan

Marhaleves tárkonyosan

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 liter marhahúsleves
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 30 dkg répa
  • 30 dkg fehérrépa
  • fehérbors
  • feketebors
  • szárított tárkony
  • citromlé
  • tárkonyecet
  • 35-40 dkg apróra vágott marhahús
  • 4 dkg vaj
  • 2 db babérlevél
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 db hagyma

Elkészítés:

Elkészítés:

Pirítsuk meg a hagymát a vajon! Tegyük rá a kockázott húst! Adjuk hozzá 5 perc párolás után a borsot, a babért, a sót és a tárkonyt! Még 2 percig pároljuk. Hintsük meg liszttel, majd keverjük össze! Rakjuk bele a zöldségeket, pároljuk 5 percig, majd öntsük rá a húslét!

Ha puha lett a zöldség és a hús is, locsoljuk meg vízzel és tejszínnel, majd forraljuk tovább!

Ízesítsük ecettel és citromlével!

Neked ajánljuk